inspriation1_A

Pimpa din egen müsli!

Vill du pimpa din müsli lite extra, så är det egentligen bara fantasin
som sätter gränserna. Här finner du inspiration & goda tips för att förgylla
din egen müsli! Tipsen har vi tagit fram i samarbete med Anna Borgskog från Château Forêt i Helsingborg.

Inspireras av tipsen och lägg gärna upp en bild på ditt eget tips på Instagram, tagga med #minegenmusli & #finaxmusli. Mixa och matcha gärna bland tipsen!


Tips till Sunt & Gott Original

  1. Mixa färska eller frysta jordgubbar med färsk basilika. Toppa eventuellt med
    lite florsocker.
  2. Rårörda bär med malen kardemumma. Balansera och smaka av med råsocker. Avnjut med ett leende.
  3. Rosta cashewnötter med svarta sesamfrön i torr stekpanna på medelhög till
    hög värme. Blanda med müslin och iskall filmjölk. Njut av brytningen mellan varmt och kallt.
  4. Hacka och blötlägg torkade aprikoser & russin i kallt vatten 3-4 timmar eller
    i kylen över natten. Blanda med müslin på morgonen.

Jordgubbar


Tips till Russin & Nötter

  1. Blanda äppelklyftor med malen kanel och stek lätt i panna, låt svalna, rör
    ner i müslin och avnjut med kall naturell yoghurt.
  2. Blanda i färska eller torkade blåbär och mixa med hackade pistagenötter.
    Lika gott som vackert.
  3. Blanda kakao, florsocker, vaniljsocker, malen kanel och malen kardemumma. Krydda sedan müslin och filmjölken med dessa varma aromer och smaker.

Blåbär


Tips till Branmüsli

  1. Ringla honung över krossade valnötter och rosta dem gyllenbruna i ugnen
    (175 grader). Syndigt gott!
  2. Blanda ner torkad papaya, mango och ananas i müslin och avnjut med naturell yoghurt. En fruktcocktail som heter duga!
  3. En kruka färsk mynta mixas med 4 dl strösocker. Låt torka på bakplåtspapper
    och häll sedan upp i burk. Blanda 1 msk myntasocker och rör ihop med frysta jordgubbar. Toppa müslitallriken och njut.

Valnotter

 


 

Se alla produkter